Keresés

huenfrderu

mely

a Természetjáró Fiatalok Szövetsége 25 éves évfordulója

alkalmából rendezett szakmai konferencia

résztvevői által  készült és került elfogadásra

Budapest, 2015. nov. 7.  

Tudatában vagyunk annak, hogy felelősséget viselünk a jövő generációjának neveléséért, a természetjáró kultúra fennmaradásáért, a közösségek építésért és a természeti környezetünk fenntarthatóságáért. Kijelentjük, hogy a természetjárás olyan komplex tevékenység és értékrend, mely jelentős szerepet játszhat abban, hogy helyes válaszokat adjunk a fenti ügyek kezelésére.

Valljuk, hogy gyermekeink, fiataljaink többek és jobbak lesznek azáltal, hogy szervezetten, közösségben rendszeresen járják a természetet, szabadidejüket szűkebb és tágabb környezetük aktív megismerésével töltik.

Hisszük, hogy a közösen átélt kalandok, a természet nyújtotta harmónia, a természetben végzett mozgás hasznára szolgál a fiatal léleknek és szervezetnek.

Tudjuk, hogy sokan csak azért nem kirándulnak, túráznak, mert még nem kóstolták meg annak ízét, nem élték át a természetjárás nyújtotta élményeket.

Hirdetjük, hogy szűkebb és

 tágabb Hazánk természeti adottságai minden tekintetben alkalmasak a túrázásra, meghatározó élményt biztosítanak megismerőinek.

                Kívánjuk, hogy minél több lehetőség és támogatás nyisson utat az iskolai munkában a természetjárás jármódjainak (szakágainak) a megismeréséhez, tanításához és alkalmazásához.


Úgy gondoljuk, hogy a civil szervezeteknél eddig felhalmozott szakmai tudást jól lehet, és még jobban is lehetne hasznosítani.

Ugyanakkor több segítséget kérünk a döntéshozóktól, hogy minél több gyermek és fiatal juthasson el kirándulni, túrázni és táborozni, és egyúttal fontosnak tartjuk az ifjúsági természetjárásban résztvevő pedagógusok munkájának megbecsülését.

Kérjük, hogy a gyermek és ifjúsági turizmus mozgalmának, rendszerének segítésére álljon rendelkezésre egy támogatórendszer! Ennek kidolgozásához felajánljuk szakmai tapasztalatainkat.

***

A Nyilatkozat aláírói egyetértenek a fentiekben, és minden tőlük telhetőt megtesznek a gyermek és ifjúsági természetjárás fejlődéséért, és erre kérnek minden érintettet.

Budapest, 2015. november 7.

Melléklet: az Aláíróív

Együttműködő Partnereink

 Térképeket a rendezvényre a Cartographia kft.-t biztosítja.

Köszönjük támogatásukat.

logo ketsoros300btssz logo 25pemesz_logoPest Megyei Szabadidősport Szövetségntp logopmgyia logoPest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítványdiaksport_logo.jpglogo-mob-slogen-2.pngiynf_logo.pnggolding_logo_hosszu.jpgKarpatok_cmyk.jpgEGT_NCTA.jpgnea-01.jpg