Keresés

huenfrderu

TFSZ: A TFSZ programjairó kellene 5 perces videó!!!!

Kedves Projektmegvalósító!

Mivel számos kérés érkezett felénk a videópályázat leadási határidejének módosítására vonatkozóan, ezért a videópályázatok beérkezésének határidejét 2016. május 30. 17 órára módosítottuk. A jelzett időpontnál később érkező jelentkezéseket semmilyen körülmények között nem áll módunkban befogadni.

Üdvözlettel,

a lebonyolító alapítványok

 

 

Felhívnád a figyelmet ügyekre, amelyekről ritkán esik szó? Láthatóvá tennél akciókat és találkozásokat, melyekkel közös világunkat formáljátok? Megmutatnád a világnak, hogy min dolgoztok és hogyan?

Az Ökotárs Alapítvány az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal és a Kárpátok Alapítvány-Magyarországgal közösen videó pályázatot hirdet a Norvég Civil Támogatási Alapból korábban támogatást nyert szervezetek számára az általuk végzett munka és képviselt ügyek rövid kisfilmekben való megmutatására. A beküldött és szakmai szempontok szerint kiválasztott videók közönségszavazásra kerülnek, a legnépszerűbb videók díjazásban részesülnek.

Mit várunk:

1. Egy maximum 5 perces (minimum 720p minőségű MP4 formátumú) videót, amely

• közérthető formában mutatja be valamely NCTA által támogatott projekt keretében megvalósult akciót;

• az NCTA alapértékeinek megfelelő üzenetet hordoz.

2. Továbbá egy, a videókhoz kapcsolódó leírást a projektről, akcióról, ügyről, illetve díjazás esetén annak felhasználási tervéről (ld. alább). A pályázatok videó megosztóra feltöltött linkjét, valamint a kapcsolódó leírást (maximum 1000 karakteres szöveg a kapcsolódó eseményről, projektről, társadalmi ügyről, illetve maximum 500 karakteres szöveg arra vonatkozóan, hogy mire használnák fel az díjat annak elnyerése esetén) tartalmazó pályázati adatlapot a pályázók az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre tudják elküldeni.

A pályázó – az adatlap részeként elérhető - nyilatkozatban felelősséget vállal arra vonatkozóan, hogy a videó saját jogtulajdona, az abban felhasznált képi és hangi anyagok jogtiszták, és hogy a videóban megjelenő személyek a felvételhez, valamint annak terjesztéséhez hozzájárultak. A pályázó hozzájárul a videó – nem üzleti céllal történő – nyilvánossá tételéhez és terjesztéséhez az NCTA és az EEA Grants kommunikációs csatornáin. A pályázó továbbá vállalja, hogy amennyiben az általa beküldött videót eredeti formátumban (minimum 720p minőségű MP4 formátum) bekéri a pályáztató, azt eljuttatja a számára.

Minden pályázó szervezet csak egy videóval pályázhat.

A pályázati adatlap és nyilatkozat elérhető itt >>> és itt >>>

Az adatlapot kitöltve DOC formátumban, és kitöltve, aláírva PDF formátumban is kérjük benyújtani!

Pályázat/videók beküldésének időszaka: 2016. március 17. – 2016. május 15. 17:00 között - határidő módosítva: 2016. május 30. 17h

A pályázattal kapcsolatos további kérdéseket, észrevételeket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre várjuk.

Elbírálás:

A beküldött videók közül háromtagú – lebonyolító alapítványok két munkatársából valamint egy fő külső szakértőből álló – zsűri választ ki 10-20 alkotást az alábbi szempontok szerint.

- bemutatott akció, projekt, ügy hitelessége, eredményessége és kapcsolódása az NCTA alapértékeihez és céljaihoz;

- a videó képi és hangi minősége;

- a videó közérthetősége és befogadhatósága;

- a videó által bemutatott ügy, aktivitás innovatív jellege, valamint különlegessége a többi beküldött videóhoz képest.

Az elbírálás során előnyt jelent, ha:

- a projekt célcsoportjának tagjai aktívan részt vettek a videó elkészítésében.

A zsűri fenntartja a jogot, hogy a szavazásra bocsátott videókat – szükség esetén – külön kategóriákban indítja, illetve az alábbi díjak mellett különdíjat is megítéljen.

Szavazás:

A zsűri által kiválasztott videók 2016. augusztus 30-án internetes közönségszavazásra kerülnek. Minden szavazó legfeljebb három videóra adhatja le szavazatát. A szavazás 2016. október 20-án zárul. A legtöbb szavazatot nyerő videók díjban részesülnek.

Díjak:

A győztes és helyezett videókat beküldő szervezetek természetbeni adományként szervezetfejlesztési képzést nyernek, általuk kiválasztott témakörben (pl. stratégiatervezés, kommunikáció, forrásszerzés, facilitálás, csapat- és vezetőképzés – a szervezet igényei szerint) az alábbi értékben:

1. díj: 600.000 Ft

2. díj: 400.000 Ft

3. díj: 300.000 Ft

4. díj: 200.000 Ft

(A választott témakört a pályázatban meg kell jelölni, rövid indoklással együtt. A munkát elvégző szervezetfejlesztővel/tanácsadóval az Ökotárs Alapítvány fog szerződést kötni.)

A díjak 2016. őszén kerülnek átadásra.

                                                              

ideje:                          2016. március 19. 10.00 – március 20. 15.00

Helyszíne:                A Kóspallagi Rablótanya Kulcsosház

Az utazás megszervezése folyamatban van. Erről külön értesítést küldök

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége a Budapesti Természetbarát Sportszövetség szakmai segítségével ingyenes képzést szervez (a Norvég Civil Alap támogatásával) középiskolás tanulók részére. A képzés során a fiatalok olyan tudást kapnak, melynek segítségével képesek lesznek társaikat járőrként vezetni turistautakon, azok állapotát megfigyelve, a kedvezőtlen változásokat jelentve.

Tervezett program:

 • Madárdal nélkül? - Természetvédelem-embervédelem,
 • Eltévedni jó? - Tájékozódási ismeretek,
 • Az erdő fohásza – Az erdő turista szemmel
 • Mit tegyek, ha jön a medve? - Veszélyek és megelőzésük,
 • Hol van itt őserdő? - Természetességmérés,
 • Ha mindenki turista lenne - Turistautak terhelhetősége,
 • Hova tegyem a szemetet? - Turista etika

A felkészülés fontos része a terepen folyó gyakorlás, képzés túra keretében.

Attachments:
Download this file (Meghívó Ntone Integrál-.pdf)Meghívó Ntone Integrál-.pdf[ ]7267 kB

2016. május 25-én az Nagy János főszervezésében, az ntone teammel, bekapcsolódunk a Sukorói sárkányhajó fesztiválra, amire sok szeretettel és nagy-nagy örömmel várunk benneteket!

Várhatóan 260 Pest megyei lakásotthonban-, és nevelőszülőknél élő gyermek fog részt venni a programon.


Mellékelten küldöm a fesztivál programjával kapcsolatos részleteket.


Megalakult a K3T elnevezéssel, a Kreatív Túrázó Tinik Tanácsa.

Az  Tanács célja:

A toborzás, illetve a TFSZ segítése a céljai elérésében. Továbba annak a kérdésnek a megválaszolása, hogy mi kell a fiataloknak!

Alapelvei között szerepelnek az alábbiak:

 • Bizalom
 • Motiváció
 • Tisztelet
 • Figyelem
 • Együttműködés
 • Kompromisszum

További információk a közgyűlésen!

_MG_2987v.jpg

 

Együttműködő Partnereink

 Térképeket a rendezvényre a Cartographia kft.-t biztosítja.

Köszönjük támogatásukat.

logo ketsoros300btssz logo 25pemesz_logoPest Megyei Szabadidősport Szövetségntp logopmgyia logoPest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítványdiaksport_logo.jpglogo-mob-slogen-2.pngiynf_logo.pnggolding_logo_hosszu.jpgKarpatok_cmyk.jpgEGT_NCTA.jpgnea-01.jpg